Mednarodna krščanska ambasada Jeruzalem info@icej.si

O nas

Delo in vizija Mednarodne krščanske ambasade Jeruzalem
in njenega predstavništva v Sloveniji

Delo in vizija od leta 1980

Mednarodna krščanska ambasada Jeruzalem (ICEJ) je bila ustanovljena leta 1980, zaradi prepoznavanja biblične pomembnosti Jeruzalema in njegove edinstvene povezanosti z judovskim ljudstvom. Danes ta organizacija izraelskemu ljudstvu predstavlja milijone kristjanov, cerkva in denominacij. V obnovitvi izraelske države prepoznavamo zvestobo Boga, ki drži starodavno obljubo, dano izraelskemu ljudstvu.

Nameni ICEJ-a

Naši glavni nameni so:

  • stati z Izraelom in ji nuditi podporo in prijateljstvo;
  • opremiti in učiti cerkev po celotnem svetu o Božjih namenih z Izraelom in narodom bližnjega vzhoda;
  • biti aktiven glas sprave med Judi, kristjani in Arabci, ter pri tem podpirati cerkve in skupnosti v Sveti deželi.

Iz našega sedeža v Jeruzalemu ICEJ dosega več kot 140 držav po celotnem svetu, med katerimi ima podružnične ambasade v več kot 80 državah.

Vizija ICEJ-a

Naša vizija je:

  • doseči vsaj sloj izraelske družbe s krščanskim pričevanjem o ljubezni in tolažbi;
  • Izraelu aktivno predstavljati podporo denominacij, cerkva in vernikov vseh narodov na zemlji.

ICEJ v Sloveniji

ICEJ je v Sloveniji organiziran v okviru Mednarodne krščanske cerkve Jezus je pot.

Zahvaljujem se vam, da ste si vzeli čas in obiskali našo spletno stran, da bi spoznali več o delu in službovanju ICEJ-a. Vabim vas, da se nam pridružite in se skupaj z nami postavite za Izrael in judovsko ljudstvo po celotnem svetu.

Mi smo vaša ambasada v Jeruzalemu!

Vaš v Kristusu,

dr. Jürgen Bühler
ICEJ-ev izvršni direktor

Podpora Izraela

ICEJ stoji Izraelu ob strani že več kot 30 let, pri čemer lahko kaže podporo na različne načine. Pod okriljem imamo več projektov pomoči, aktivno izražamo našo podporo izraelskemu narodu in sodelujemo pri projektu Alija, v katerem pomagamo Judom pri vrnitvi v njihovo domovino.

Učenje resnice

ICEJ izobražuje kristjane po celotnem svetu o edinstvenem klicu Izraela, o njeni politični situaciji in o družbenih izzivih. Najbolj smo poznani po vsakoletnem prirejanju krščanskega praznovanja šotorskega praznika, ki pritegne romarje iz okoli 80 držav v Jeruzalem z namenom učenja, slavljenja in molitve.

Zavzemanje za pravico

ICEJ je poklican, da se sooča z naraščajočim tokom sovražnosti, ki grozi izraelskemu narodu in judovski skupnosti po celotnem svetu. Islamski ekstremizem ni le grožnja Izraelu, temveč je odgovoren tudi za preganjanje kristjanov in zastiranje žensk na območju celotnega Bližnjega vzhoda.