Mednarodna krščanska ambasada Jeruzalem info@icej.si

Podpora Izraelu

Postavite se za judovsko ljudstvo

Podprite katerega od projektov ICEJ-a

ICEJ stoji z judovskim ljudstvom že več kot 30 let. Našo podporo judovskemu ljudstvu kažemo na različne načine, tako na njihovi zemlji kot po svetu. Pod okriljem imamo več projektov pomoči, aktivno izražamo našo podporo Izraelu in sodelujemo pri projektu Alija, v katerem pomagamo Judom pri vrnitvi v njihovo domovino.

Vabimo vas, da se pridružite temu službovanju s podpiranjem katerega projektov v nadaljevanju.

Projekti pomoči

Preko humanitarnih projektov v Izraelu, ki so odgovor na mnoge družbene potrebe, imamo možnost graditi odnose, ki ponazarjajo spravo in izkazujejo ljubezen. Od nujne preskrbe žrtev terorizma do skrbi za preživele holokavsta na domovih, se je ICEJ-eva pomoč imela priložnost dotakniti skorajda vsake skupnosti v deželi.

Alija

Več kot 100.000 Judom smo pomagali pri vrnitvi v njihovo domovino, pri čemer smo jim lahko ponudili praktično podporo tudi po prihodu v Izrael. ICEJ-ev Alija trenutno sodeluje pri vračanju Judov iz nekdanje sovjetske republike, Etiopije, Evrope in severne Amerike.

Molitev za Izrael

V poznih sedemdesetih je bil ICEJ dobesedno rojen v molitvi. Zamisel se je porodila skupini kristjanov iz šestih držav, ki so se redno dobivali, da bi molili za Izrael. Vedno smo cenili pomembnost molitve in posredovanja, zato še vedno spodbujamo in organiziramo molitve za Izrael po celotnem svetu.

Šotorski praznik

ICEJ od leta 1980 vsakoletno prireja šotorski praznik, ki je eden izmed največjih izkazov podpore tej deželi. Gre za multikulturni dogodek, ki pritegne romarje iz okoli 80 držav v Jeruzalem z namenom učenja, slavljenja in molitve. Ta dogodek nakazuje na dan, ko bo cela zemlja slavila edinega resničnega Boga na Sionu.

Vključite se

Pridružite se svetovnemu naraščajočemu toku kristjanov, ki jim je skupna ljubezen in skrb do Izraela, ter razumevanje biblijske pomembnosti zbiranja Judov v deželi njihovih očakov. Poglejte si, kako lahko izrazite podporo do Izraela.