Mednarodna krščanska ambasada Jeruzalem info@icej.si

Zavzemanje za pravico

V iskanju Božjih rešitev za Izrael in Bližnji vzhod

Iskanje Božjega miru

V ICEJ-u smo zavzeti za iskanje Božjega miru in proaktivnih rešitev za Izrael in njegove sosedne narode, pri tem pa nismo pripravljeni spregledati nepravičnosti iz kakršnegakoli razloga. Verjamemo v to, da ima Izrael pravico živeti v miru, v deželi, ki ji jo je obljubil Bog, in da bi Jeruzalem moral ostati nerazdeljena prestolnica pod judovsko oblastjo. To je naše osnovno prepričanje.

Zavedamo se tega, da ena izmed največjih ovir za kakršenkoli miren sklep ostaja zavračanje nasprotujočih strank, ki ne želijo priznati pravice do Izraelovega obstoja. V mnogih primerih je želja teh strank celo, da bi videli, kako je Izrael popolnoma izbrisan z zemljevida. Grožnje, ki jih Izrael prejema s strani terorističnih organizacij, kot so Hamas ali Hezbolah, ali od sovražnih držav, kot je Iran, ne bi smele biti podcenjene, niti prezrte. Prav tako ne smemo zanemarjati rastočih kampanj, ki skušajo Izrael označiti kot apartheidsko državo in s tem prikimavajo njenemu uničenju.

Pridružite se nam pri zavzemanju za pravico:

Kampanje

Od projekta Mordechai Outcry (Mordohajev protest), ki je zajemal vrnitev ruskih Judov v Izrael leta 1981, do trenutne kampanje Jerusalem United (Združeni Jeruzalem), ICEJ vztraja pri podpori Izraela in judovskega ljudstva povsod po svetu. Vabljeni ste, da se nam pridružite, ko želimo izpolniti Gospodove namene za Njegovo ljudstvo v tem času.

Antisemitizem

ICEJ je poklican, da se sooča z naraščajočo sovražnostjo, ki po celotnem svetu grozi Izraelu in judovski skupnosti. Leta 2006 smo vzpostavili zgodovinsko partnerstvo z Yad Vashemom, izraelskim spominskim centrom, ki pomaga kristjanom bolje razumeti in se spoprijemati z novodobnim antisemitizmom.

Krščansko preganjanje

Islamski ekstremizem je odgovoren za preganjanje kristjanov in zatiranje žensk na območju celotnega Bližnjega vzhoda. ICEJ pomaga palestinskim kristjanom, judovskim priseljencem iz Etiopije in afriškim pribežnikom, ki so ušli izpod oblasti muslimanskih vojaških vodij v Sudanu in preganjanju v Egiptu.

Islam in preganjanje

Zgodovinska povezava med islamom in terorizmom sega v čase samega Mohameda in je lahko popolnoma razumeta s preučevanjem Korana. Velik del Zahoda ostaja slep za to dejstvo, čeprav so bili priča tisočim žrtvam samomorilskih bombnikov, od Mumbaja do New Yorka.

Vključite se

Pridružite se svetovnemu naraščajočemu toku kristjanov, ki jim je skupna ljubezen in skrb do Izraela, ter razumevanje biblijske pomembnosti zbiranja Judov v deželi njihovih očakov. Poglejte si, kako lahko izrazite podporo do Izraela.